1. HABERLER

  2. Güller Budanıyor Parklar Yeşeriyor

Güller Budanıyor Parklar Yeşeriyor

Ereğli Belediyesi, parklar, refüjler,  kavşaklar ve ilçe genelindeki kamuya ait yeşil alanların bahar bakımını yapmaya, temizlik ve budama çalışmalarına...

A+A-

Ereğli Belediyesi, parklar, refüjler,  kavşaklar ve ilçe genelindeki kamuya ait yeşil alanların bahar bakımını yapmaya, temizlik ve budama çalışmalarına devam ediyor.

 

Ereğli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, ağaçlara yapılan budama işlemi ile birlikte orta refüjlerde bulunan gül fidanlarının bakım, budama ve temizlik işlerinin Şubat ayının son haftasına kadar devam edeceği bildirildi.

Ereğli’deki ağaçlarda trafik görüşünü etkileyen, birbirine zarar veren dallar ile kurumuş, hastalıklı ve dış etkenlerden zarar görmüş dalların budanması işlemleri hızla devam ediyor. Bu çalışmalara ek olarak ekipler, göbek, orta refüj gibi alanlarda ekilen gül ve benzeri süs bitkilerinin bakım, budama ve temizlik işlerini de yerine getiriyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yapılan kış dönemi ağaç bakım ve budama işlemleriyle ilgili olarak, “Ereğli ve bölgesindeki ağaçların ve yeşil alanların bakımını yaparak, yaz dönemi için bitkilerin hastalıklardan arınmış, yenilenmiş ve gençleşmiş olarak hazırlanması için çalışmalar yapıyoruz.

Şubat ayının son haftasına kadar devam etmesi planlanan budama işlemlerinin ardından, Ereğli’de bulunan gül, süs bitkileri ve ağaçların, dış etkenlerden dolayı zarar görüp görmediğini tespit etmek için düzenli olarak kontroller sürdürülecek. Kış dönemi sonrası, rutin çalışmaların yanı sıra, çevre düzenini sağlamak ve yeni fidanlar ekerek Ereğli’nin yeşil dokusunu arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.