1. HABERLER

  2. Halil Etyemez Çin Halk Cumhuriyeti Heyetini Kabul Etti

Halil Etyemez Çin Halk Cumhuriyeti Heyetini Kabul Etti

Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Xiaoyi Hu başkanlığındaki Çin heyetini Bakanlıkta kabul eden Çalışma ve...

A+A-

Çin Halk Cumhuriyeti İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Xiaoyi Hu başkanlığındaki Çin heyetini Bakanlıkta kabul eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, iki ülke arasında 1971 yılında başlayan diplomatik ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirterek Çalışma Bakanlıkları arasında da işbirliğini geliştirmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 2010 yılında stratejik işbirliği düzeyine çıkarılmasından her iki tarafın duyduğu memnuniyetin dile getirildiği toplantıda iki ülke arasındaki ilişkilerin ekonomik ve kültürel boyutları da gözden geçirildi.

Bakan Yardımcıları Halil Etyemez ile Xiaoyi Hu’nun yanı sıra ilgili bürokratların da katıldığı toplantıda çalışma ve sosyal güvenlik konularında işbirliği imkânları ele alındı.

Ülkemizde 2008 yılında hayata geçirilen sosyal güvenlik reformu hakkında bilgi veren Bakan Yardımcısı Etyemez, benzer bir çalışma yürüten Çin Halk Cumhuriyeti ile tecrübe paylaşımına hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda, iki ülke arasında bir sosyal güvenlik anlaşması imzalanması için başlatılan teknik çalışmaların sürdürülmesi konusunda tarafların mutabık kaldı. Çin heyeti daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu’na geçerek teknik görüşmeler gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı Etyemez daha sonra Çin heyeti onuruna bir akşam yemeği verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.