1. HABERLER

  2. Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi Yapımı Başladı

Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi Yapımı Başladı

İlçemiz Fen Lisesine Kavuşuyor….İlçemizde 2012 yılında imzalanan protokol ile yapılması beklenilen Fen Lisesi İnşaatı başladı.Ilgın Belediye Başkanı...

A+A-

İlçemiz Fen Lisesine Kavuşuyor….

İlçemizde 2012 yılında imzalanan protokol ile yapılması beklenilen Fen Lisesi İnşaatı başladı.

Ilgın Belediye Başkanı H.İbrahim ORAL yaptığı açıklamada ; ‘’İlçemiz için eğitim ve ekonomik gelişme adına çok önem verdiğimiz bir projemizdi.2012 yılında Ilgın Ticaret Borsası ile imzalanan protokolle birlikte ilk adımı atmıştık.Şu ana kadar arsa sorunları sebebi ile hayata geçiremediğimiz bu projemiz artık başladı.

Bu projede bizler Belediye olarak üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.Öncelikle arsa tespiti tahsis ve proje aşamalarında Belediye meclisimizle Fen Lisemizin yapılacağı arsanın imarını 2 den 3 kata çıkardık,gerekli olan tüm resmi yazışmaların ivedilikle yapılması için elimizden geleni yaptık böyle hayır işlerinde tüm kurumlarımız yardımcı oldular.Bizde Belediye olarak yapılacak olan yatırımın 300 Bin TL sini üstlendik.

Ben Ilgın Ticaret Fen Lisesinin yapımında emeği geçen Başta Ilgın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine,Belediye Meclisimize,Kamu Kurumlarında konu ile ilgili yardımcı olan bütün herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum.İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.’’dedi.

Konu ile ilgili Bilgi veren Ilgın Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa ERTOK; ise

‘’13.01.2012 tarihinde geçmiş dönem yönetim kurulu başkanı Abdullah TURAN ve Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER beyle imzalanan protokole istinaden , Ilgın Ticaret Borsası adına ilçemize bir Fen Lisesi yapılması için gereken sözleşme ve protokol imzalanmıştı. Bu güne kadar geçen 2 yıllık zaman sürecinde arsa tespiti yer sorunu aşılamamasından dolayı protokol ve proje askıya beklemeye alınmıştı.

Bu yıl son 5 ay içerisinde Ilgın Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim ORAL beyin verdiği çok büyük destek sayesinde arsa ve buna bağlı bürokratik işlemler kısa zamanda aşıldı yer tespitimizi yaptık ve arsa sorunumuzu çözdük.

Arsa sorununun çözülmesinin ardından Ilgın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi KOÇ ve bütün Yönetim Kurulu üyelerimizle acilen toplanıp meclis kararımızı aldık. Burada İlçemizin gelişimi ve eğitimde atlayacağı basamak için Fen Lisesi yapımına oldukça hassasiyet gösteren ve özveri ile çalışan başta Yönetim Kurulu başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyelerimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Yönetim Kurulu Başkanımız ve tüm üyelerimiz arsa sorunları sebebi ile gecikmiş bu hizmetimizi hızlandırmak ve hemen hayata geçirmek için gereken önem ve önceliği, özveriyi gösterdiler ve meclisimizden kararımızı tüm üyelerimizin oy birliği ile aldık.

İhale aşamasında ise Ilgın Ticaret Borsası olarak tercihimiz yerli ve ılgında iş yapan müteahhitlerimizin bu yapımı üstlenmesi konusundaydı. Bu yüzden sadece ılgında iş yapan yerli Müteahhitlerimize teklif götürdük.

Ilgın Ticaret Borsası Hububat Satış Salonunda 05.08.2014 tarihinde yapılan İhaleye katılan 5 Firma içerisinde ihalemiz Günaylar İnşaat Nizam GÜNAY firmasında kaldı. Yaklaşık 1.350 Bin TL karşılığında anahtar teslim olmak üzere ihalemizi tamamladık. Bu 1.350 TL’ lik ihale miktarının 300 Bin TL sini Ilgın Belediyesi üstlendi yani 1.050 Bin TL si tamamen Ilgın Ticaret Borsası kaynakları ile yapılacak geriye kalan 300 Bin TL yi ise Ilgın Belediyesi karşılayacak.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından 08 Ağustos 2014 Cuma günü itiraz süresinin dolmasıyla birlikte, Borsamız tarafından yüklenici firma Günaylar İnşaata arsa teslimi yapıldı ve tefsiye çalışmalarımız tamamlandı.30 Mart 2015 tarihinde inşallah Yüklenici Firmadan anahtar teslim olarak okulumuz tamamlanacak.

Ilgın Ticaret Borsası olarak başta Belediye Başkanımız Halil İbrahim ORAL beye Okul Yapımını destekleyen belediye meclis üyelerimize Ilgın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu üyelerine bu hayırlı işe emeği geçen vesile olan herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Tüm ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’dedi.

İlçemizde Emniyet Müdürlüğü Binası yanında yapılacak olan Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesinin 2500 m2 üzerine 16 derslik olacak, bina yapımının tamamlanmasının ardından Bakanlıkça yapılacak olan öğrenci yurdu ve spor kompleksleriyle bu alan 12.000 m2 çıkacak.

İlk etapta 1.sınıflar açılacağı için ilk yıl 150 civarında öğrenci alınacak,4 yılın sonunda 600 öğrenciye eğitim imkânı sağlanmış olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.