1. HABERLER

  2. İtfaiye Filosu Güçleniyor

İtfaiye Filosu Güçleniyor

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen yangın söndürme tankerinden ilk etapta Ereğli’ye...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi gerçekleştirilen yangın söndürme tankerinden ilk etapta Ereğli’ye 6, Halkapınar’a ise 2 adet gönderileceğini söyledi.

Özgüven, Konya Büyükşehir tarafından ihalesi yapılan 250 yangın söndürme tankerinin 50 tanesinin teslim edildiğini ve teslim edilen 50 adet yangın söndürme tankerinden 6 tanesinin Ereğli’ye, 2 tanesinin de Halkapınar’a gönderileceğini ifade etti.

Gönderilecek olan yangın söndürme tankerinin ilk etapta Kuzukuyusu, Beyören, Yeniköy, Gökçeyazı, Tatlıkuyu ve Çiller Mahallelerine yerleştirileceğini vurgulayan Özgüven, diğer mahallelere de her ay gelecek olan yangın söndürme tankerinden yerleştirileceğini söyledi.

Yangın söndürme tankerlerinin köylerde görev yapmak üzere tasarlanmış yangın söndürme araçları olduğunun altını çizen Özgüven gönüllü itfaiyecilik sistemi ile bu araçların kullanımı noktasında İtfaiye Müdürlüğü tarafından yerleşimi yapılan mahallelerde sunum ve tanıtımının yapılacağını belirtti.

Yangın söndürme tankerlerin 3 ton su kapasiteli olduğunu kaydeden Özgüven, tankerlerin köye özel hazırlandığını ve traktöre entegre edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.