1. HABERLER

  2. KADEM, Aile Yapısının Korunmasına Katkı Sağlıyor

KADEM, Aile Yapısının Korunmasına Katkı Sağlıyor

             Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, toplumun temelini oluşturan aile yapısının...

A+A-
             Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, toplumun temelini oluşturan aile yapısının korunmasına yönelik psikolojik danışmanlık ve destek hizmetini sürdürüyor. KADEM, 2013 yılında 3 bin 157 kişiye, hizmete girdiği 2010 yılından bu yana 8 bin 393 kişiye destek hizmeti verdi.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM), 2013 yılında 3 bin 157 kişiye destek hizmeti verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak toplumun temelini oluşturan aile yapısının korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu kapsamda Hanım Lokalleri, meslek eğitim merkezleri, gençlik merkezleri ve KADEM’de psikolojik danışmanlık, rehberlik ve aile destek hizmetleri verdiklerini dile getirdi.

Ailelerin parçalanmasını önlemeye, parçalanmış ailelerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Akyürek, Aile Destek Merkezi’nin halk sağlığı uzmanı, sosyolog, psikolog ve uzmanlarla ailelere sosyal destek verdiğini söyledi. Başkan Akyürek, sorunlu ailelerle ilgili psikolojik danışmanlık ve destek hizmetinin yanında okullar ve resmi kurumlarda da seminerler düzenlediğini de sözlerine ekledi.

AİLE DESTEK MERKEZİ

2013 yılında 3 bin 157 kişiye destek hizmeti veren KADEM, son 3 yılda 8 bin 393 kişiye danışmanlık hizmeti verdi. Uzmanlar aracılığıyla parçalanmış ailelere sosyal destek, gençleri hayata hazırlama, huzurlu aile, aile ile ilgili tüm konularda koordinasyon çalışması, birebir görüşme, ailede iletişim-sevgi seminerleri gibi hizmetler veren KADEM’e 351 09 95 numaralı telefonla ulaşılabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.