1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kaymakam Edip ÇAKICI'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Kaymakam Edip ÇAKICI'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kaymakam Edip ÇAKICI'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Azim ve inançla milli birlik ve beraberlik içinde yürütülen, milli mücadelemizin en büyük zaferi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Milletinin hiçbir koşulda...

A+A-

Azim ve inançla milli birlik ve beraberlik içinde yürütülen, milli mücadelemizin en büyük zaferi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Milletinin hiçbir koşulda  bağımsızlığından vazgeçmeyeceğinin en büyük nişanesi ve kanıtıdır. 30 Ağustos 1922, Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilan edildiği tarihtir. Milli mücadelenin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919'da başlayan ve 30 Ağustos 1922'de işgal kuvvetleri ordusunun yok edilmesi sonrası 9 Eylül 1922'de işgal kuvvetlerinin İzmir'de denize dökülmesiyle sonuçlanan Büyük Taarruz Başkomutanlık Muharebesi, Türk tarihine altın harflerle nakşedilmiş ve bu mücadelemiz birçok millete örnek teşkil etmiştir. 

Büyük Türk Milleti 98 yıl önce olduğu gibi bugün de milli birlik ve dayanışma içerisinde bağımsızlığını ve vatanını korumanın azim ve kararlılığı içerisindedir. Milli mücadele azmi ve bağımsızlık aşķı Türk milletine atalarından kalan bir miras olmakla birlikte, bizlere düşen en büyük görev; Türk Devleti ve Milletini kurulduğu sağlam temeller üzerinde yükseltmek ve milli mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmaktır. Dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu kutsal vatanda yaşamaya ve var olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramının 98. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.