1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Meteoroloji Uyardı Kar Geliyor!..
Meteoroloji Uyardı Kar Geliyor!..

Meteoroloji Uyardı Kar Geliyor!..

Bölgemizde Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar Ani Sıcaklık Düşüşü ve kar Bekleniyor!

A+A-

Bölgemizde Kuvvetli Yağış, Kuvvetli Rüzgar Ani Sıcaklık Düşüşü ve kar Bekleniyor!

Aralık ayı başından beri mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hızla soğuyarak kış değerlerine geriledi. Yapılan son değerlendirmelere göre Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle haftasonundan itibaren azalarak mevsim normallerinin 2-4 derece  altına düşeceği tahmin edilmektedir.

Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde Cuma günü ikindi saatlerinden başlayarak, Pazartesi günü sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve etkili olacağı beklenen yağışların, Cumartesi akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak, Cumartesi akşam saatlerinden itibaren ise özellikle Karaman ve Konya’nın güneybatı kesimlerinde (Seydişehir, Beyşehir, Derebucak, Hadim, Bozkır, Yalıhüyük, Ahıtlı, Akören, Taşkent, Sarıveliler, Başyayla, Ermenek) yoğun olmak üzere kar şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle 24 Aralık 2017 Pazar gününden itibaren azalarak mevsim normallerinin 2-4 derece  altına düşeceği tahmin edilmektedir.

Cumartesi günü havanın  rüzgarlı olması bekleniyor.Rüzgarın, Konya’nın kuzeybatı çevreleri ile Aksaray İl genelinde kuzey (Poyraz), Konya’nın güney çevreleri, Karaman ve Niğde İl genelinde ise güney (Lodos) yönlerden kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (62-74 km/saat)  eseceği tahmin edilmektedir. Kuzey (Poyraz) yönlerden esecek kuvvetli rüzgarların  24 Aralık Pazar günü akşam saatlerine kadar bölge genelinde etkili olması beklenmektedir.

Kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar, Buzlanma ve Don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.