1. HABERLER

  2. Özgüven’den ‘Engelliler Günü’ Mesajı

Özgüven’den ‘Engelliler Günü’ Mesajı

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven her sağlıklı insanın potansiyel engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan yaşaması gerektiğini belirterek,...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven her sağlıklı insanın potansiyel engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan yaşaması gerektiğini belirterek, engellilerin topluma kazandırılmasında başta aileler olmak üzere tüm topluma büyük görevler düştüğünü söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Engellilik, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimiz için insanlık görevidir. Onları sadece 3 Aralık tarihinde değil, yılın her günü hatırlamalıyız” dedi.

Engellilerin topluma kazandırılmasında başta aileler olmak üzere tüm topluma büyük görevler düştüğünü söyleyen Özgüven, “Onlara karşı göstereceğimiz şefkat, ilgi ve destek engelli vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri almalarını sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yürekleri sevgi dolu, tüm engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum” dedi.

Başkan Özgüven engelli bireylere en iyi şekilde hizmet etmenin vicdan borcu olduğunu söylediği açıklamasında; “Yerel yönetimler ve hükümet olarak sağlanan imkan ve hizmetler vatandaşlarımız tarafından biliniyor. AK Parti Hükümeti öncesi aileler engelli çocuklarını göstermeye utanırken AK Parti iktidarı ile engelli vatandaşlarımız toplumun en değerli bireyleri haline geldiler” diye konuştu.

Özgüven engelli vatandaşların yararlanabileceği engelli parkı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.