1. HABERLER

  2. Takdir Senin Ereğli % 73

Takdir Senin Ereğli % 73

İnc tarafından yapılan son ankette Oprukçu’yu yeniden Başkan görmek isteyen seçmen sayısı % 73 çıktı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu...

A+A-

İnc tarafından yapılan son ankette Oprukçu’yu yeniden Başkan görmek isteyen seçmen sayısı % 73 çıktı. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu Ereğli halkının gösterdiği teveccühten duyduğu memnuniyeti belirtirken, kendisine oy vermeyeceğini söyleyen % 14’lük kesimi kazanmak için çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini ifade etti..

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Ereğli Sizinle Güzel’ konulu bir sohbet ve fikir paylaşım toplantısı düzenledi. Yoğun bir katılımın yaşandığı toplantı sonrası ise konuklara aşure ikramı yapıldı.

Sinevizyon görüntüleri ile başlayan ‘Ereğli Sizinle Güzel’ konulu toplantının ilk bölümünde Uluslararası Araştırma Şirketi İnc’nin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik’in, Ereğli merkez, köy, belde ve kasabalarda gerçekleştirdikleri kamuoyu araştırmalarını aktardı. Geniş çaplı ve ayrıntılı olarak ele alınan anket sonuçlarını şablonlarla konuklara izah etti.

İsim verilmeden kimi Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz sorusuna % 54 gibi büyük bir oranla Hüseyin Oprukçu isminin verilmesini ilginç bulduğunu söyleyen İnc Genel Müdürü Çelik, “Parti ismi verilerek yapılan ankette ise % 73 gibi büyük bir oranla Hüseyin Oprukçu isminin çıkmış olması Ereğli halkının yapılan hizmetleri ne kadar takdir ettiğinin de bir göstergesi. Çünkü bu ankete katılan insanlar geçen seçimlerde başka partilere de oy veren insanlardan oluşuyor” dedi.

Daha sonra konuklara seslenen Başkan Hüseyin Oprukçu, Ereğli halkının ferasetinden hiçbir dönem kuşku duymadığını ve bu son ankette bunu görmenin doğru işler yapıldığının da göstergesi olduğunu söyledi.

Kendisini %73 gibi büyük bir oranla destekleyenlerin verdiği sevinç kadar hiç oy vermem diyen % 14’lük kesimin de kendisini üzdüğünü ifade eden Başkan Oprukçu, “Burada sizlere yapılan hizmetleri anlatmayacağım. Onlar zaten kendini anlatıyor. Ama bu yapılanları beğenmeyenlere ya kendimizi ifade edemedik, ya onlara hizmet edemedik, ya da kalpleri her şeye kapalı olduğu için ne yaparsak yapalım onları ikna edemeyiz. Ben iyimser bakıyorum. 4,5 yıldır olduğu gibi son 4,5 aydır gece ve gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz, takdiri onlara ve Allaha bırakacağız. Bakarsınız Rabbül Alemin onların kalbindeki mührü seçim sandığı başında kırar ve bize oy vermelerini bahşeder” dedi.

Bu güne kadar verdiği sözlerin hep arkasında olduğunu ve yapma gayretini gösterdiğini ifade eden Oprukçu, “Bu sözler içerisinde karşımıza çıkan iki konu var. İlki istihdam konusu, diğeri ise konut konusu. Bakın istihdam konusunda belediye ve bazı şirketlere kazandırdığımız kişi sayısı bin 500 civarındaki vatandaşımız çalışmalarına devam ediyor. Allah Ereğli’de yatırım yapan iş adamlarımızdan ve şirket sahiplerinden bir değil binlerce kez razı olsun. Ancak yetersiz olunca istihdam alanı oluşturacak yatırımların yapılabilmesi için projeler geliştirdik, uygulamaya koyduk. Karaman’daki bisküvi fabrikaları ile yaptığımız görüşmeler sonucu 2 bin civarında Ereğli insanı Karaman’da çalışmalara başladı. Son dönemde oraya yerleşen Ereğlilerle birlikte bu sayının 4 bin civarına ulaştığını öğrenmiş bulunuyorum. Biz bu konu ile inanın çok yakından ilgilendik ve ilgilenmeye de devam ediyoruz. Keşke bu yatırımlar Ereğli’mizde yapılsa da insanımız kendi topraklarında çalışsa.

İkinci konuya gelirsek. Bizden önceki dönemde Ereğli’de müteahhit ve mühendislerimizin yaptığı konut sayısı 5 yılda 500’e ancak ulaşmış. Ancak TOKİ tarafından 900’ün üzerinde konut satılmış. Yani bu paralar Ankara’ya gitmiş, Ereğli’mde kalmamış. Arsa parası, alt yapı ücreti, proje bedeli olmamasına rağmen fahiş fiyatlardan satılan bu konutlara inat 110 m2’lik maliyetine konut üretmek istedik. Arsa temini yapıldı, tam temel atma döneminde bir soruşturma geçirdik ve 2 yıldan fazla bir süredir bu dosyalarımız el konulduğu için bize ulaşmadı. Bu ihaleye giren şirketler korkutuldu. Şimdi hiç biri yanaşmıyor bile. Belediyeye doğrudan alım yöntemiyle 2 bin 500 liraya sandalye satan bir esnafımız hiçbir yolsuzluk ve usulsüzlük olmamasına rağmen 15 bin liralık avukat parası ödeyerek kurtulunca bir daha onu belediyenin önünden geçirmek mümkün olurmu? Biz bunlarla uğraşırken, diğer taraftan yol yaptık, kamulaştırma yaptık, yıkımları gerçekleştirdik, gazinolardan arındırdık. Kimsenin giremediği Memurevlerini halkımıza armağan ettik. İnsanlarımız bütün bunları gördüğü ve yaşadığı için anketlerden bu rakamlar çıkıyor. Ereğli insanı feraset sahibidir, kimin çalışıp, kimin yattığını bilir. Onların zekasıyla kimse alay etmesin” şeklinde konuştu.

Yatırım konusunda bir çok engel ortaya çıkartılmasına rağmen yol yapmaya, yeşil alan oluşturmaya, meydan yapmaya devam ettiklerini ve kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Hüseyin Oprukçu, “Bu güne kadar doğrudan hiç ayrılmadım. Doğru bildiğim yolda ucunda ne olursa olsun devam ettim ve bundan da Ereğli’nin kazançlı çıktığına inanıyorum. Gözüm yeşildir, ama zaman zaman karardığını da söylerler. Karardığı zaman önümdeki engelleri görmüyorum. Sevdamız Ereğli olduğu için hiç bir sorunu kalmayan bir kent oluşturmanın gayretini yaşıyoruz. Bizi yaptıklarımızla engelleyemeyenler doğal olarak karşımıza aday çıkartmanın ve hiçbir haberi olmayan isimlerin aday olacağını bile söylediler. Adı geçen ve mevcut tüm aday ve aday adayı arkadaşlarımı seviyorum. Hepsi bu toprakların insanı, hiç birinin art niyet taşıdığını sanmıyorum. Hiç kimseyi de olumsuz bir şeyle eleştirmiyorum. Nasip olur karşımıza rakip olarak çıkarlarsa o zaman geçmişte yaptıklarını ve gelecekte yapacaklarını sorgularız” diye konuştu.

Başbakanın Ereğli’ye gelecek olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Oprukçu, bu güne kadar Ereğli’ye gelen Genel Başkanlar, Bakanları nasıl çiçeklerle karşılamışlarsa Başbakan Erdoğan’ı da Ereğli’ye yakışan bir şekilde karşılayacaklarını söyledi. Oprukçu, ancak Başbakan’ın Ereğli’ye eli dolu olarak gelmesini temenni ettiklerini ifade ederek, “Başbakan sadece AKP’nin başbakanı değil. Hepimizin başbakanı bunda bir sıkıntı yok. Ancak beklentilerimizde var. Sayın Başbakan Ereğli’ye gelirken lütfen Malatya’da artık işlevini yitirmiş olan ve eskiden Konya’da bulunan 2. Ordu’yu Ereğli’ye taşısın. İkinci olarak dileğimiz biz Belediye olarak Ereğli’yi kent yaptık, sayın Başbakanımızda İl yapsın. Üçüncü isteğinim ise vilayet Ereğli’ye bir Üniversite. İki fakülte ve yüksek okulumuz zaten var, işadamlarımızın katkısı hiç kesilmedi, kesilmeyecek. Ereğli’ye bir Üniversite yakışır diye düşünüyoruz ve Ereğli’nin geleceği için Başbakanımızdan bu üç şeyi istiyoruz” dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise Ereğli’nin geleceğini şekillendirecek projelerden biri olan Akhüyük Termal Tesislerinin sondaj başlama törenlerine devlet erkanının ilgisizliğinin kendisini üzdüğünü ve hatta yaraladığını belirten Başkan Hüseyin Oprukçu, “Ereğli’nin kaderini değiştirecek bir proje başladı. Bu güne kadar bir sürü yatırım ve proje yaptık hiç birinde tören yapmadık. Ancak üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve hiçbir vatandaşımızın bilmediği bu çalışmayı duyurmak istedik. Çünkü Ereğli, bu proje ile termal turizmin merkezi olacak ve yaptığımız bir çok hizmeti anlatamadığımız gibi bunu da anlatamayız diyerek törenle açılışı yapılsın istedik. Şehrin geleceğinin inşa edildiği bir çaba ve gayret varsa bürokratıyla, siyasileriyle, iş adamlarıyla, halkıyla Ereğli orada olmalı diye düşündük. Ama öyle bir baskı yaşamış olmalılar ki bürokratlardan ve diğer siyasilerden hiç birini göremedik bile. Ancak önümüzdeki dönemde birlik ve beraberliğini temin etmiş bir Ereğli’yi görmek arzusundayız. İnşallah 2014 Mart ayında dik duruşuyla ve onuruyla hizmet etmiş bu kadroların namus ve onur mücadelesinde tüm Ereğli halkını yanımızda görürüz. Kendimi size,sizleri de Allah’a emanet ediyorum, var olun sağ olun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra ise Muharrem ayı nedeniyle salonu hınca hınç dolduran vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.