1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ KONYA EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ KONYA EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANLIĞI

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ KONYA EREĞLİ ŞUBESİ BAŞKANLIĞI

18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ MESAJI

A+A-

Türkiye Muharip Gaziler Derneği KONYA EREĞLİ Şubesi Başkanı Mehmet Emin ÖZYURT 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

ÖZYURT mesajında;

''Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası, milletimizin birliğinin, bütünlüğünün en önemli simgelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, azmin, inancın zaferi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin önsözü olmuştur.

Bu nedenledir ki, aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini; Balkanlarda,Ortadoğuda,Kafkaslar da, Kut'ülAmarada,Sarıkamış da, Çanakkale de, Anadolu’nun her karış toprağında (Kore de) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve Bölücü terör ile yapılan mücadelede 15 Temmuz da... Kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür

Ne acıdır ki, içinde bulunduğumuz süreç de; milletimize yönelik tehditlerde azalma olmamış, aksine kaygı verici bir artış yaşanmaktadır. Dün olduğu gibi, bugün de aziz milletimiz varlığını devam ettirebilmek için şehitler vermekte, buna karşılık vatanımızın dirliğinden rahatsızlık duyan odaklar ihanet tohumlarını fütursuzca ekmektedir.

Ayrıca, siyasi sorumluluk mertebesinde bulunanların, devlet ve millet uyumunu sarsan tavır ve eylemleri sonucunda; toplumsal huzur ve güven ortamı ciddi düzeyde zedelenmiş durumdadır. Görülmektedir ki, bu puslu ortamı fırsat bilenler, yarım kalan emellerini yerli ve yabancı işbirlikçileri aracılığıyla hayata geçirebilmek için adeta seferberlik başlatmışlardır.

Her ne pahasına olursa olsun, bu coğrafyada bulunmanın bedelini kanla ödeyen aziz milletimiz, siyasi fantezi ve ihtiraslarıyla; geleceğimizi tartışılır bir hale getirmeye çalışanlara asla imkân tanımayacaktır.

Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, Anadolu’yu vatan yapan ve bize emanet eden kahramanların bugünkü torunlarının da yeri ve zamanı geldiğinde, kutsal vatan görevinden kaçınmayacaklarını akıllardan asla çıkarmamak lazımdır.

TÜRKİYE MUHARİP GAZİLER DERNEĞİ KONYA-EREGLİ ŞUBESİ OLARAK: Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün önemini bir kez daha hatırladığımız, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Başta GAZİ Mustafa kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, Şehitlerimizin ve Hakkın Rahmetine kavuşan Gazilerimizin aziz hatıraları yad eder esenlikler dilerim.'' İfadelerini kullandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.